11 Aralık 2014 Perşembe

Gül Tatlısı

Hazır Baklava Yufkasından Gül Tatlısı Malzemeleri
1 Paket hazır baklava yufkası
İçi İçin
Ceviz(iri dövülmüş)
200 gr tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ
Şerbeti İçin
4.5 su bardağı şeker
4 su bardağı su
1 dilim limon



Hazırlanışı
Yufka tezgaha serilir.
Serilen yufkaya iki yemek kaşığı yağ karışımı sürülür.
Yufkanın tam ortasına bir yemek kaşığı dolusu ceviz konulur.
Ceviz koynulan noktanan başlayarak  büzülen yufka fiyonk şeklini alır ve fiyonk yufka kendi etrafında çevrilerek gül şekli verilir.
Gül tatlıların üzerine bir tatlı kaşığı ceviz içi konulur.
Yufka çabuk kuruduğu için biraz hızlı şekillendirmek gerekiyor.
Gül şeklini verdiğimiz tatlılar fırın tepsisine dizilir.
Tatlıların üzerine kalan yağ dükülüp 180 derecede hafif kızarana kadar pişirilir.
Bu arada şerbet kaynatılıp soğumaya alınır.
Gül tatlısı soğuk,şerbet soğuk olarak tatlı şerbetlenir.
Afiyet Olsun
 .

2 yorum:

  1. şu baklava yufkasını icat edenden Allah razı olsun.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  2. ilk bakışta sanki et yemeği gibi gözüküyor :) ama çok güzel olmuş ellerinize sağlık

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...