Bu tatlı ramazan ayında yufkacılarda satılıyor.Bizede kızartıp şerbetlemesi düşüyor.Şaklak diye biliyoruz ama yöreye göre isimlerde değişiyor sanırım.
Şaklak Malzemeleri
15 tane şaklak (yassı kadayıf)
15 tane şaklak (yassı kadayıf)
2 tane Yumurta
1 su bardağı Ceviz içi (dövülmüş)
1 su bardağı Ceviz içi (dövülmüş)
Sıvıyağ kızartmak için
Şerbet
3 su bardağı şeker
3 su bardağı şeker
2.5 su bardağı su
3 damla limon suyu
3 damla limon suyu
Hazırlanışı
Şaklak kadayıfların sertleşmiş kenarları bıçakla incecik kesilir. Yumurtalar bir kapta beyazlaşıncaya kadar çırpılır.Yağ bir tavada kızdırılır, kadayıflar yumurtaya batırılır ve her iki tarafı kızgın yağda kızartılır.
Şaklak kadayıfların sertleşmiş kenarları bıçakla incecik kesilir. Yumurtalar bir kapta beyazlaşıncaya kadar çırpılır.Yağ bir tavada kızdırılır, kadayıflar yumurtaya batırılır ve her iki tarafı kızgın yağda kızartılır.
Şeker su ile karıştırılıp 10-15 dakika kaynatılır, limon suyu konur. Kadayıflar önceden hazırlanmış sıcak şerbete atılır. Şerbeti içen ve soğuyan kadayıflar servis tabağına alınır, üzerine dövülmüş ceviz serpilerek servise sunulur.Dondurma eşliğinde yemesi bi başka oluyor tavsiye ederim.
Afiyet Olsun
Çok güzel görünüyor ben hiç denemedim kesin güzeldir,denemem lazım,sevgiler
YanıtlaSilbu yassı kadayıfı denemek hiç kısmet olmadı.nasıl olur bilmiyorumda ama görüntüsü çok güzel cnaım.ellerine sğlık.öpüyorum.
YanıtlaSilÇok sevdiğiğm bir lezzet..
YanıtlaSilEllerine sağlık
Sevgiler.