Dolmalık Tarifi

Dolmalık Malzemeleri
1 dolmalık (pide)
1 su bardağı süt
Kaşar peyniri
50 gr tereyağ
Hazırlanışı
Dolmalıklar enli enli doğranır.
İçleri bıçakla kesilir ve dolmalıkların boyları ebatınca kestiğimiz kaşar peynirleri içlerine doldurulur.
Teflon tavada tereyağ eritilir
Derin kaseye süt alınır,dolmalıklar önce süte bulanır sonra teflon tavaya dizilir kapağı kapatılır.
Dolmalıklar yumuşayana kadar teflon tavada tutulur.
Bu tarif daha hafif diğer  pideyle yayınladığım yumurtalı tarife( tık tık )göre ama onun yeride başka.
Yorumlardan anlaşıldığı gibi dolmalık Kocaeline has bir pideymiş arkadaşlar.
Ramazan aylarında fırınlarda satılıyor.
Sahurda hafif ve lezzetli oluyor.

Afiyet Olsun 

Yorumlar

  1. tam benlik, nefis bir tarif, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. aaa ben böyle pideyi ilk defa görüyorum ne tatlıymış ellerine sağlık ..

    YanıtlaSil
  3. Ben de ilk defa gördüm.Elinize sağlık:)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder