26 Ocak 2011 Çarşamba

Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi

Yaprak Sarması Malzemeleri
1 kilo yaprak
5 soğan
1 çay bardağı zeytinyağ
2 yemek kaşığı şeker
2 su bardağı pirinç
Yarım demet maydanoz
Yarım demet nane
1 yemek kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
Yarım çay bardağı kuş üzümü
Yarım çay bardağı çam fıstık
3 su bardağı su
Hazırlanışı
Önce yapraklar sıcak suda hafif haşlanır.Tencerede ince doğranmış soğanlar zeytinyağ ile sarartılır ve şeker ilave edilip biraz daha kavrulur.Pirinçler eklenip  kavurma on dakika daha sürer. Sonra sırasıyla tüm malzeme katılıp bir buçuk su bardağı su eklenip,su çekene kadar ocakta tutulur. Soğuyunca yaprakların içine konularak sarılıp tencereye dizilir.Kalan su ve biraz yağ dökülüp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.

Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...